Tým


Anthony Kulehsa - šéfkuchař restaurace

Narodil jsem se ve Francii. V oboru pracuji od roku 2005 a od té doby jsem vařil v michelinských restauracích ve Velké Británii, Švýcarsku a samozřejmě ve Francii. Zajímavé zkušenosti jsem získal i na Corsice, kde jsem se naučil využívat zeleninu a sýry a vytvořit zajímavé jídlo i bez masa. Do ČR jsem se odstěhoval za svou snoubenkou. Na své práci mám rád především cestování a objevování nových kulinářských zážitků, což skvěle zapadá do konceptu restaurace. Využívám zkušenosti z různých zemí, kde jsem se naučil různé způsoby vaření, zajímavé postupy či kombinace různých ingrediencí a koření.

Ondřej Panoš

Hned po vyučení v oboru kuchař jsem začal objevovat krásy i úskalí tohoto řemesla v několika restauracích a hotelích v mém rodném Táboře. Za krátko se mi toto prostředí vrylo pod kůži natolik, že jsem se rozhodl studovat hotelový management. Nějakou dobu jsem na této pozici i pracoval. Když však přišla nabídka z AA rosette restaurace v UK, neváhal jsem a kravatu pověsil do skříně. Pod vedením zkušeného šéfkuchaře jsem se naučil opravdu mnoho a po čase se stal jeho zástupcem. Protože doma je doma, vrátil jsem se zpět do Prahy, a přidal se k týmu Etnosvěta. Zde mohu uplatnit mé zkušenosti a dělat to co mám rád, vařit z poctivých sezónních surovin. 

Noam Darom

Má cesta je trochu jiná. Původně jsem se chtěl věnovat výtvarnému umění. Vystudoval jsem 6 let na VŠUP magistra umění, vaření byl pro mě spíš způsob, jak živit rodinu. Až po vysoké škole jsem se rozhodl pro gastronomii a zapsal jsem se do školy. Během studia jsem navštívil několik špičkových kuchyní. Dodnes, když mám volno, tak si zkouším zařídit nějakou stáž. Kreativita, inspirace a inovace jsou pro mne nezbytné. Při vaření a jezení používáme všechny smysly a z toho se snažím vycházet tak, aby každé jídlo udělalo Vám i mne radost.


Adnen Sdiri

Pocházím z Tunisu, z rodiny kuchařů. Začal jsem vařit po škole a hned jsem nastoupil do 5* hotelu. Po 3 letech jsem dostal možnost jít na stáž do Queen Hilton Prague 5*, kde jsem nakonec zůstal 10 let. Když přišel čas na změnu, nasměroval jsem svou cestu do vegetariánské restaurace Etnosvět, což je ro mě úplně jiný svět a zkušenost, která v mé kariéře chyběla. Práce v gastronomii je můj život, mám ji v krvi a pořád mě baví.

Lucie Krejčová

V podniku Etnosvět jsem od samého začátku a protože jídlo je nedílná součást každé kultury, je pro mne pořád velmi zajímavé pracovat v prostředí, kde se potkávají pro věc nadšení lidé z různých častí světa. Je to skvěla příležitost, jak si rozšířit obzory nejen profesní, ale i lidské.

 

Abhijeet Sawanni

Není větší lásky než láska k jídlu a jídlo také dominuje většině našich každodenních rozhovorů. A proto již roky věřím, že lidé, kteří milují jídlo, jsou ti nejlepší společníci. Narodil jsem se a vyrůstal v malém svatém městě v severní Indii (Haridwar). Již od školy bylo jídlo mou velkou vášní, proto jsem se rozhodl jít na hotelovou školu. Maturoval jsem na IIHM Kalkatě. V průběhu studia jsem se snažil po Indii hodně cestovat a díky tomu jsem se rozhodl specializovat se na indickou kuchyni. To bylo to nejlepší rozhodnutí jaké jsem kdy udělal a rozhodně toho nebudu nikdy litovat. V mnoha městech Indie jsem měl možnost získat zkušenosti od mnoha zajímavých kuchařů.  Vařil jsem jak pro milovníky jídla, tak pro gastro kritiky. Již 8 let objevuji a učím se stále nové věci a cítím se skvěle, když vidím vášeň pro jídlo i u ostatních.

Gerardo Lipiejko

Vše to začalo v mé rodné zemi, Uruguay, kde jsem byl pekařem 8 let. Pak jsem měl to štěstí, pracovat v několika dalších zemích, a tak jsem si mohl vyzkoušet několik dalších typů kuchyně (americkou, mexickou, evropskou a samozřejmě uruguayskou). Nakonec jsem se tady v Praze vrátil k mé první lásce - pekařství. Etnosvětu za to děkuji! :)


Daria Ponomareva - manažerka restaurace

Vaření a výborné jídlo je pro mě životní vášeň. Svou profesní kariéru jsem však zahájila zcela mimo gastronimické služby. Po studiu na Vysoké škole ekonomické v Praze jsem začala pracovat v oboru mezinárodní námořní přepravy. Zastávala jsem postupně pozice Shipping Operations Manager, Shipbroker a Crew Manager. Stále více mě však lákalo splnit si celoživotní sen - otevřít vlastní restauraci. A tak když jsem dostala nabídku vést celý tým v restauraci Etnosvět, neváhala jsem! Mou vizí je skvělé fungující, příjemný personál a perfektní nabídka jídel, díky čemuž bude návštěva v Etnosvětě opravdovým gastronomickým zážitkem.

Eliška Hašpicová

Pocházím z malého města na severu Moravy, Nového Jičína. Studovala jsem střední školu cestovního ruchu se zaměřením na hotelnictví a managment. V 18ti letech jsem se přestěhovala do Prahy a začala pracovat jako servírka. Pracovala jsem například v restauraci Duplex, Ultramarin nebo Hard Rock Café. Během působení v Sardské restauraci Ichnusa bodega bistro jsem se začala více věnovat vínům (sommelierský kurz ASPI) a organizaci cateringu. V práci je pro mě nejdůležitější, aby host odcházel se skvělým zážitkem a nejlépe, aby se i vracel. Ve volném čase ráda zmizím z Prahy ven na statek, kde pěstuji všechno možné a následně z plodů svého snažení v kuchyni kouzlím různé pochoutky. Rok v Etnosvětě pro mne byl veliká škola. Zjistila jsem také, že ještě pořád existují lidé, kteří svou práci dělají opravdu srdcem a dokáží do ní přidat něco ze sebe. Díky tomu je koncept Etnosvět tak jedinečný a já můžu s klidným svědomím říct, že se těším do práce.

Veronika Hašpicová

Jakožto vystudovaná zlatnice jsem velice pečlivá, trpělivá a pracovitá. Začínala jsem jako brigádnice v malé restauraci, kde jsem se postupně vypracovala. Zakládám si na pořádku a organizovanosti. Ve volném čase ráda zahradničím, vařím a peču – což mě přivedlo až do Etnosvěta.

Chtěla bych dodat, že práce v Etnosvětě mě naplňuje jak profesně, tak lidsky. Jsem ráda, že mohu pracovat s tolika profesionály a tolika rozmanitými lidmi, jako právě v Etnosvětě.


Michaela Dvořáková - sales a event manažerka

Aloha! :) Žádná nuda, žádná šeď, ale spíš pestrost, nové chutě, zajímavé zkušenosti a skvělé zážitky - to je zatím můj hlavní point z Etnosvěta :) Chci abyste si od nás odnášeli příjemný zážitek nejen z jídla, ale také z celkové atmosféry. Zároveň mi záleží na pohodě všech lidí z týmu Etnosvěta, protože oni jsou ti, kdo Etnosvět tvoří! A tak je tu každý den jiný a náročně krásný :)) #zivotjesweet #tastewithoutborders

Dana Nemcová

Etnosvět mám ráda hlavně kvůli lidem, kteří zde pracují. Aneb jak řekl jistý pan Karl Ludwig Börne: "Kdo dovede pracovat v reálném světě, ale žít ve světě ideálů, ten dosáhne nejvyšší mety.”

Katka Tůmová

V Etnosvětě jsem dostala nejen skvělou práci, kde nemusím mít špatný pocit ze servírování masa, ale také mě obohatila spousta nových zkušeností. Získala jsem i skvělou partu kolegů, které mohu považovat za své přátele a tudíž i místo, které je téměř mým druhým domovem. Děkuji :)

Filip Cvrk

Od začátku mé Etno kariéry jsem tíhl spíše k práci za barem, ale i na place mě to velmi baví. Můžete mě potkávat velmi často, protože nově Váš gastronomický zážitek umocňuji svými playlisty jako náš dvorní "master of ceremony", nebo chcete-li DJ. Mé oblíbené písně jsou jak veselé a svižné, tak i plné melancholie, ale vždy se snažím trefit našim zákazníkům do vkusu. 

Kromě práce v Etnosvětě organizuji různé hudební akce a také jsem velký fanoušek komixové popkultury a sci-fi.


P.S. Slyší na přezdívky: Fífa, Filek Lilek nebo v neposlední řadě Pán všech moří.

Tereza Suchánková

Jsem součástí Etnosvěta již téměř rok. Svou práci mám skoro stejně ráda jako nu-metal, DnB, literaturu, počítačové hry, mangu a zvířata (živá). Má práce není tak moc o práci jako o Vás, o lidech jenž obsluhuji. Skoro každý je šťastný, když vidí servírku přicházet s dobrým jídlem. A já Vás ráda dělám šťastnými. Dokonce i věřím, že něco tak prostého jako je jídlo a skvělá obsluha Vám může zlepšit den. Takže příště až zavítáte, nechte ty starosti před těmi obrovskými skleněnými dveřmi u vstupu k nám a nechte si zlepšit den!

Svatopluk Borák

Cesta už je mnohdy zajímavější než cíl a u nás můžete zažít chutě ze všech koutů světa, aniž byste spěchali za jakýmkoli cílem. Dáme vám totiž svět, tedy Etnosvět na stůl.

Lucie Filipiecová

Po několika letech ve Skotsku jsem se vrátila zpět do České republiky a bylo to skvělé rozhodnutí. V Praze jsem získala práci v Etnosvětě, která dokazuje, že k dokonalému gastronomickému zážitku NENÍ maso vůbec potřeba! ;)


Jakub Teplý

Ciao! Od svých 17 se motám kolem všeho, co má něco společného s jídlem a pitím. Po škole jsem se vydal do světa a skončil jsem v Severním Irsku, ve městě Belfast, které mi přirostlo natolik k srdci, že na něj vzpomínám dodnes. Začínal jsem tam s mytím nádobí v restauraci Villa Italia, postupem času jsem vystudoval Metropolitan college a zlepšil se tak v angličtině. Díky tomu jsem postupoval na vyšší pozice, přes baristu, číšníka, dessert chefa a pizza chefa, až na pozici nejvyšší F&B. Zkušenosti ze zahraničí mi daly mnoho a díky lidem, které jsem za tu dobu poznal, a kteří mi ukázali, kam daleko může gatronomie sahat a jak krásná je to práce. Moje motto: At the table no one gets old.