Přelom roku v Etnosvětě

Publikováno 15. ledna, rubrika Blog, autor

Už za sebou máte bilancování nad rokem 2017? A co těch nových 12 měsíců, těšíte se na ně? 🙂 My neskutečně, budeme v tom totiž společně s vámi! 😉

Každopádně, máme za sebou první 2 týdny roku 2018, tak jaké byly?

1.1. pohodička, celý tým si zasloužil volno, na Slivestra byl plný dům, takže odpočinek byl zasloužený…a co si budeme povídat, nějaká ta sklenka na oslavu nového roku také proběhla 😉

9.1. jsme se lehce nervózní sešli před divadlem Archa. Jakmile se zhasla světla a reflektory namířily na Jana Krause, už nebylo úniku. Ondra Hejma, Miluška Bittnerová a konečně…”ufff, je to tady!” Podívám se Dariu, která nervózně spíná ruce a hned se mi vybavily nájezdy v Naganu proti Kanadě, až mě to rozesmálo 😀 Všichni tleskáme a spíš než vítáme, vyjadřujeme podporu našemu šéfíkovi Andrejovi. Jan Kraus se směje, publikum se baví, tleská. Když Andrejovi přišla pozvánka do Show Jana Krause, zavládlo nadšení a pak trochu obavy. Přeci jen, ne všichni hosté, kteří se na červenou sedačku posadili třetí v pořadí, byli cool. Za nás? Tenhle byl! 🙂 Andrej je super člověk a jsme nadšení a vážíme si všech pozitivních reakcí, lajků, srdíček, fanoušků, fanynek i nových hostů, kteří v následujících dnech přišli k nám do restaurace. Děkujeme! Kdo nestihl, tady je odkaz https://www.youtube.com/watch?v=LFVwGU3uYLs&feature=youtu.be , tak koukněte 🙂

14.1. Liberec miluju, studovala jsem tam, a když jsme se s kamarády domluvili, že se tam sjedeme na víkend, bylo předem jasné, kam zajdeme na brunch. Kdo byl v Libereci a nebyl v Mikyně, jako by nebyl. Jídlo je super a hlavně, je tam neskutečná pohoda! Navíc, nedávno vyšel fajn článek, kde se ptají spolumajitelky Mikyny Kristýny Sokorové, na pár otázek. Nevím jak vás, ale nás tohle prostě baví, takže tady je úryvek…

Mikyna je jedno z mimopražských bister, o kterém je slyšet hodně i za hranicemi jeho města. Dlouho jsem ale nevěděla, že jde o vegetariánské bistro.

Nejsme ve vegetariánství ortodoxní jako třeba jiné podniky, kde si připadáte divně, když nejste oblečení v bio bavlněných šatech. Pro nás je prioritní dobré jídlo. Nekoukáme na to, jestli je někdo vegetarián, nebo ne a proč.

Filozofii kolem vegetariánství tedy nikde neprezentujete?

Nechceme nikomu říkat, co je správně a co ne, navíc vegetariáni tvoří maximálně třetinu našich zákazníků. U spousty vegetariánských restaurací vidíte na jejich sociálních sítích například příspěvky proti zabíjení zvířat či jiný moralizující obsah. Nic takového rozhodně není naším cílem. Pro nás je důležité, aby naše jídlo bylo dobré, kvalitní a pokud možno zdravé – nebo alespoň zdravější než to „normální“…

Líbí? Dočtěte tady http://magazin.storyous.com/cz/kristyna-sorokova-z-bistra-mikyna-kdyz-hoste-pisou-recenzi-obsluha-je-prvni-na-rane/ a hlavně, určitě se tam stavte! 🙂

To je pro začátek všechno, tak na “přečtenou” zase brzy! 🙂