Houbový kuba od našeho Ondry

Publikováno 19. prosince, rubrika Blog, autor

Vánoce, kam se podíváte, že?! Pokud vám příliš nepřipomínají svátky klidu, pojďme se společně zastavit a užít si trochu té pravé české tradice.

Vzpomínáte na svíčky ve skořápkách, krájení jablka nebo pelíškovské lití olova? Zkuste se zase jednou vrátit do dětských let a užít si to pravé kouzlo Vánoc.

Ale přeci jen, jste na stránkách restaurace, takže pojďme na něco z naší branže 🙂 Pokud máte Etnosvěťácký kalendář na rok 2018, máte právě otočeno na štědrovečerní oběd 🙂 Jak na něj? To prozradil náš šéfkuchař Ondra.

Houbový kuba

Ingredience:

400 g krup

2 cibule

3 lžíce rostlinného oleje

70 g sušených hub

5 stroužků česneku

majoránka

POSTUP

Kroupy i houby namočíme přes noc do vody, aby nám změkly. Druhý den uvaříme kroupy doměkka v osolené vodě, což trvá asi 20 minut.

Z hub vymačkáme přebytečnou vodu. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme houby a krátce podusíme. Nakonec přimícháme kroupy, utřený česnek se solí, pepř, majoránku a pořádně promícháme, aby se nám hezky promísily chutě.

Vzniklou směs dáme do vymazaného pekáče a v troubě rozpálené na 170 °C pečeme 20 minut.