Houbový kuba od našeho Ondry

Publikováno 19. prosince, rubrika Blog, autor

Vánoce, kam se podíváte, že?! Pokud vám příliš nepřipomínají svátky klidu, pojďme se společně zastavit a užít si trochu té pravé české tradice.

Vzpomínáte na svíčky ve skořápkách, krájení jablka nebo pelíškovské lití olova? Zkuste se zase jednou vrátit do dětských let a užít si to pravé kouzlo Vánoc.

Ale přeci jen, jste na stránkách restaurace, takže pojďme na něco z naší branže 🙂 Pokud máte Etnosvěťácký kalendář na rok 2018, máte právě otočeno na štědrovečerní oběd 🙂 Jak na něj? To prozradil náš šéfkuchař Ondra.

Houbový kuba

Ingredience:

400 g krup

2 cibule

3 lžíce rostlinného oleje

70 g sušených hub

5 stroužků česneku

majoránka

POSTUP

Kroupy i houby namočíme přes noc do vody, aby nám změkly. Druhý den uvaříme kroupy doměkka v osolené vodě, což trvá asi 20 minut.

Z hub vymačkáme přebytečnou vodu. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme houby a krátce podusíme. Nakonec přimícháme kroupy, utřený česnek se solí, pepř, majoránku a pořádně promícháme, aby se nám hezky promísily chutě.

Vzniklou směs dáme do vymazaného pekáče a v troubě rozpálené na 170 °C pečeme 20 minut.

 

Restaurace je trvale uzavřena. Tým Etnosvěta se částečně přesunul do naší spřátelené restaurace Spojka Karlín.

Těšíme se na Vás! www.spojka-karlin.cz

Eventové prostory Etnosvět Events jsou nadále v provozu! Celou restauraci je možné pronajmout pro soukromé účely.

www.spojujeme.cz

 

The restaurant is permanently closed. The Etnosvět team has partially moved to our friendly restaurant Spojka Karlín.

We look forward to you! www.spojka-karlin.cz

Variable venues Etnosvět Events are still opened! Also the entire restaurant can be rented for private purposes.

www.spojujeme.cz