Květnový recept – Rolky plněné špenátem a sýrem

Publikováno 14. května, rubrika Blog, autor

Plněné rolky jsou skvělý tip pro menší oslavu nebo párty, rozhodně se budou vyjímat mezi cupcaky a chlebíčky :). Jsou stejně tak fajn jako hlavní jídlo. Noam v předchozím recept popisuje také přípravu domácího Libanonského sýru, který je součástí tohoto receptu.

Těšíme se na fotky #etnosvet #tastewithoutborders #etnosvetlife 

Ingredience na 6 porcí :

  • libanonský sýr z předchozího receptu
  • 250 g nasekaného špenátu
  • 4-5 cibulí
  • 25 g opražených piniových oříšků
  • filo těsto 
  • máslo na vymazání
  • sezam 


Příprava: 

Najemno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova, za stálého míchání přidáme špenát a povaříme zhruba 1 minutu. Nakonec přidáme opražené piniové oříšky a celou směs necháme vychladnout.

Mezitím, co směs chladne, si rozválíme těsto a nakrájíme ho na pláty zhruba o velikosti 15 x 30 cm. Na pláty těsta naneseme vychladlý špenát (cca 2,5 cm od okrajů) a libanonský sýr. Těsto se špenátem a sýrem stočíme do pravidelných rolek, které se mohou pro oživení chuti a vzhledu posypat sezamem.

Rolky skládáme v rozestupech několika centimetrů na plech vyložený pečícím papírem potřeným máslem. Pečeme dozlatova, cca 15 minut při teplotě 180 °C. Rolky podáváme s lilkem, houbami či bramborami.

Dobrou chuť!