Květnový recept – Rolky plněné špenátem a sýrem

Publikováno 14. května, rubrika Blog, autor

Plněné rolky jsou skvělý tip pro menší oslavu nebo párty, rozhodně se budou vyjímat mezi cupcaky a chlebíčky :). Jsou stejně tak fajn jako hlavní jídlo. Noam v předchozím recept popisuje také přípravu domácího Libanonského sýru, který je součástí tohoto receptu.

Těšíme se na fotky #etnosvet #tastewithoutborders #etnosvetlife 

Ingredience na 6 porcí :

  • libanonský sýr z předchozího receptu
  • 250 g nasekaného špenátu
  • 4-5 cibulí
  • 25 g opražených piniových oříšků
  • filo těsto 
  • máslo na vymazání
  • sezam 


Příprava: 

Najemno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova, za stálého míchání přidáme špenát a povaříme zhruba 1 minutu. Nakonec přidáme opražené piniové oříšky a celou směs necháme vychladnout.

Mezitím, co směs chladne, si rozválíme těsto a nakrájíme ho na pláty zhruba o velikosti 15 x 30 cm. Na pláty těsta naneseme vychladlý špenát (cca 2,5 cm od okrajů) a libanonský sýr. Těsto se špenátem a sýrem stočíme do pravidelných rolek, které se mohou pro oživení chuti a vzhledu posypat sezamem.

Rolky skládáme v rozestupech několika centimetrů na plech vyložený pečícím papírem potřeným máslem. Pečeme dozlatova, cca 15 minut při teplotě 180 °C. Rolky podáváme s lilkem, houbami či bramborami.

Dobrou chuť!

 

Restaurace je trvale uzavřena. Tým Etnosvěta se částečně přesunul do naší spřátelené restaurace Spojka Karlín.

Těšíme se na Vás! www.spojka-karlin.cz

Eventové prostory Etnosvět Events jsou nadále v provozu! Celou restauraci je možné pronajmout pro soukromé účely.

www.spojujeme.cz

 

The restaurant is permanently closed. The Etnosvět team has partially moved to our friendly restaurant Spojka Karlín.

We look forward to you! www.spojka-karlin.cz

Variable venues Etnosvět Events are still opened! Also the entire restaurant can be rented for private purposes.

www.spojujeme.cz