Ondra Panoš - tým Entosvět
Šéfkuchař

Ondřej Panoš

Hned po vyučení v oboru kuchař jsem začal objevovat krásy i úskalí tohoto řemesla v několika restauracích a hotelích v mém rodném Táboře. Za krátko se mi toto prostředí vrylo pod kůži natolik, že jsem se rozhodl studovat hotelový management. Nějakou dobu jsem na této pozici i pracoval. Když však přišla nabídka z AA rosette restaurace v UK, neváhal jsem a kravatu pověsil do skříně. Pod vedením zkušeného šéfkuchaře jsem se naučil opravdu mnoho a po čase se stal jeho zástupcem.

Protože doma je doma, vrátil jsem se zpět do Prahy, a přidal se k týmu Etnosvěta. Zde mohu uplatnit mé zkušenosti a dělat to co mám rád, vařit z poctivých sezónních surovin.

Kuchařka

Šárka

Má kariéra začala prací ve skvělém projektu který spojoval fine dining restauraci, 4* hotel v přírodě a jako bonus spoustu výjimečných kolegů a přátel. 

Po dvou letech a spoustě nastřádaných zkušeností byl pro mě naprosto nezbytný další posun v práci i životě. Už delší dobu jsem si v hlavě prohrávala s myšlenkou zahraničí. Mým prvním cílem byla Austrálie ze které nakonec vznikl necelý rok na Mallorce. Pracovala jsem ve veganské restauraci kde jsem se vlastně stala vegankou. Celý život jsem tíhla k vegetariánsví, lásce a respektu ke zvířatům. 

Po Mallorce jsem vyrazila na své nejúžasnější dobrodružství na Hawaii. Žila jsem v deštném pralese na farmě. Tam jsem pomáhala naprosto úžasné paní s péčí a sběrem ovoce, zeleniny klíčku, květů a listů ke každodenní obživě.

Po Hawaii moje cesta vedla přes dalších pár exotických zemí, malou přestávku v ČR až k Tenerife kde jsem se po půl roce vaření v restauraci u moře rozhodla zavítat zase na nějaký ten čas do ČR, zvědavá jestli zde najdu nějaký zajímavý projekt a našla 😍

Amila - kuchař Etnosvět
Sous chef

Amila

Vyrostl jsem na srílanském pobřeží, díky čemuž jsem měl vždy kontakt s cizinci. Možná právě díky tomu, že jsem měl možnost potkávat se a mluvit s turisty, jsem začal studovat na Institutu cestovního ruchu a hotelového managementu (SLITHM). Již při studiu jsem začal pracovat, nejdříve na Srí Lance a později v Dubaii. Ze začátku mě bavila práce číšníka, ale nezůstal jsem u ní.

Po ukončení studia na SLITHM jsem pracoval jako manager restaurace na Srí Lance. Shodou zajímavých okolností jsem se před pár lety přestěhoval do Prahy a začal pracoval ve srílanské restauraci. Moje aktuální cesta se na pár let zastavila právě v Etnosvětě, kde jsem dostal šanci pracovat se skvělými lidmi a kuchaři.

Moje osobní motto je “Pracuj, dej tomu 100 % a dosáhneš svých snů”.

Petr Kalivoda - chef Etnosvět
Kuchař

Petr Kalivoda

Již od mala jsem rád vařil a vymýšlel vlastní recepty, vaření pro mě byl vždy dobrý relax a uvolnění. Ovšem když přišlo na rozhodování kam na střední školu vyhrál obor – Strojník požární techniky (Hasič)! I přes to mě má vášeň k vaření a zvědavost dovedla zpátky do kuchyně. V Etnosvětě mě nejvíce baví super tým lidí a také vaření bez masa.

Moc rád cestuji, nejlépe po horách a také mě baví lezení. 

 

Lucie - manažerka směny Etnosvět
Manažerka směny

Lucie Filipiecová

Obor Gastronomie mě vždy zajímal, vystudovala jsem střední školu hotelovou a dva roky VOŠ Cestovního ruchu, zblázněná do cestování jsem však studium přerušila a pár let strávila ve Skotsku sbíráním zkušeností. Nakonec, úplně neplánovaně, jsem se přestěhovala do Prahy a našla si práci, která mě baví a jako bonus k tomu jsem si zde našla přátelé. 🙂

 

Petra - marketing Etnosvět
Marketing

Petra Prokůpková

Kamarádi by mě asi popsali jako člověka, který nesnese stereotyp a jehož život je tak trošku jízda na horské dráze. Mám lehkou závislost na adrenalinových sportech. Stihla jsem se poprat s vlnama na kitu v Portugalsku i si zajezdit freeridy na lyžích v Americe. Což zní jako kdybych se jenom bavila 🙂 A to zase ne! Studovala jsem dvakrát v Dánsku, kde jsem se definitivně zamilovala do brandingu a ten potom vystudovala v Rakouském Innsbrucku. Neustále se snažím spojit svou touhu po volnosti s kreativní prací markeťáka. A za tuhle možnost děkuji Etnosvět týmu, protože část pracovního týdne sedím doma v Krkonoších 🙂 Takže v zimě mě někdy večer můžete potkat s čelovkou na skialpech, nebo v létě na kole.

Martina - manažerka směny Etnosvět
Manažerka směny

Martina Kminiaková

V gastronomii se pohybuji již 15 let, už od chvíle kdy jsem začala studovat hotelovou školu mi bylo jasné že to bude těžká dřina. Dlouhé hodiny na nohou a stresové situace mi vždy vynahradí pochvala od zákazníka a veselé zážitky s mými kolegy. Nikdy jsem neměla ráda ty přehnaně seriózní restaurace s personálem v kravatách a kamennou tvaří. My takový nejsme, v naše týmu jsme každý jiný a tím se skvěle doplňujeme.

Sam - Etnosvět tým
Kuchař

Sam

Ahoj, jsem Sam ze Srí Lanky (ano další kuchař ze Srí Lanky! 🙂

Měl jsem docela tvrdou školu vaření, jakožto nejstarší v rodině, jsem musel vařit pro své sourozence, když byla moje máma pryč. Měl jsem tedy nejlepší a nejupřímnější soudce, děti, a přesně v té době jsem objevil svůj cit pro vnímání chutí. Po studiu Ekonomie, umění a IT jsem začínal jako grafický designér. O pár měsíců později jsem nastoupil na pozici Content creator, Channel Manager & IT Manager pro luxusní resort na Srí Lance. Jako profesionální fotograf jsem vždy pracoval s kuchaři a nikdy jsem si nemyslel, že se jím jednou také stanu! Když jsem cestoval a pracoval po Asii, hodně jsem se naučil o asijské kuchyni. Byla to jedna velká životní zkušenost! Když jsem se před několika lety vrátil do Evropy, zamiloval jsem se do Prahy, kde jsem dostal příležitost spolupracovat s týmem Etnosvět. Mým osobním heslem je „Dělej, co miluješ a miluj, co děláš!“

Helena - marketing a PR Etnosvět
Marketing a PR

Helena Slavíková

Můj dosavadní život je takový malý velký svět, který nezná hranic. Vystudovala jsem mezinárodní politiku a diplomacii, ale už při škole jsem objevila zálibu v marketingu. Po několika letech v české firmě i v korporátu jsem se přidala k partě kamarádů z Etnosvěta, kde mám na starosti právě marketing. Mám ráda svoji kreativní práci a mám radost, když vidím výsledek v podobě plné restaurace spokojených hostů. Je to zásluhou celého týmu, a to mě baví.

Jsem velký požitkář, milovník dobrého jídla, pití, cestování a sportů všeho druhu. Ačkoliv jsem hrdá rodilá Pražačka, v srdci mám hory a oceán.

Baris - tým Etnosvět
Kuchař

Barış Karaca

Ahoj všichni. Jmenuji se Barış a jsem z Turecka. Po absolvování univerzity kulinářských umění jsem začal pracovat v restauraci Etnosvět v kuchyni jako kuchař. Vybral jsem si vaření, protože rád hledám nové chutě a pracuji na nových nápadech. Kromě vaření,věřím, že každý profesionál by měl mít nějaké koníčky, které by měly doplňovat jeho pracovní život a zároveň mu umožnit si užít volný čas. Já jsem si vybral pěstování vlastní zeleniny a práci na mikrobylinkách, které teď dodávám do naší restaurace 🙂 Je to krásný pocit pracovat na zahradě a mít z ní vlastní úrodu. Země je v tomhle úžasná, dáte ji péči a ona vám vrátí zpět jídlo i dobrý pocit.

 

Erik - číšník Etnosvět
Číšník

Erik Luccas

Proč právě práce na pozici číšníka ve vegetariánské restauraci? Protože po více jak 10 letech zkušeností s prací v gastronomii to byla nová výzva, měl jsem chuť zkusit jiné prostředí. A v Etnosvětě jsem narazil na super tým lidí, přátelskou atmosféru a férové jednaní. Mezi moje záliby patří cestovaní a studium novodobých dějin, a právě díky vstřícnému přístupu mých kolegů, mohu svoje koníčky nadále bez omezení provozovat.

Míša - Spolupráce Etnosvět
SPOLUpráce

Michaela Dvořáková

Aloha! 🙂 Žádná nuda, žádná šeď, ale spíš pestrost, nové chutě, zajímavé zkušenosti a skvělé zážitky – to je zatím můj hlavní point z Etnosvěta 🙂 Chci abyste si od nás odnášeli příjemný zážitek nejen z jídla, ale také z celkové atmosféry. Zároveň mi záleží na pohodě všech lidí z týmu Etnosvěta, protože oni jsou ti, kdo Etnosvět tvoří! A tak je tu každý den jiný a náročně krásný :)) #zivotjesweet #tastewithoutborders

Kateřina - event coordinator Etnosvět
Event koordinátorka

Kačka Tůmová

V Etnosvětě jsem dostala nejen skvělou práci, kde nemusím mít špatný pocit ze servírování masa, ale také mě obohatila spousta nových zkušeností. Získala jsem i skvělou partu kolegů, které mohu považovat za své přátele a tudíž i místo, které je téměř mým druhým domovem. Děkuji 🙂

 

Restaurace je trvale uzavřena. Tým Etnosvěta se částečně přesunul do naší spřátelené restaurace Spojka Karlín.

Těšíme se na Vás! www.spojka-karlin.cz

Eventové prostory Etnosvět Events jsou nadále v provozu! Celou restauraci je možné pronajmout pro soukromé účely.

www.spojujeme.cz

 

The restaurant is permanently closed. The Etnosvět team has partially moved to our friendly restaurant Spojka Karlín.

We look forward to you! www.spojka-karlin.cz

Variable venues Etnosvět Events are still opened! Also the entire restaurant can be rented for private purposes.

www.spojujeme.cz