Ondra Panoš - tým Entosvět
Šéfkuchař

Ondřej Panoš

Hned po vyučení v oboru kuchař jsem začal objevovat krásy i úskalí tohoto řemesla v několika restauracích a hotelích v mém rodném Táboře. Za krátko se mi toto prostředí vrylo pod kůži natolik, že jsem se rozhodl studovat hotelový management. Nějakou dobu jsem na této pozici i pracoval. Když však přišla nabídka z AA rosette restaurace v UK, neváhal jsem a kravatu pověsil do skříně. Pod vedením zkušeného šéfkuchaře jsem se naučil opravdu mnoho a po čase se stal jeho zástupcem.

Protože doma je doma, vrátil jsem se zpět do Prahy, a přidal se k týmu Etnosvěta. Zde mohu uplatnit mé zkušenosti a dělat to co mám rád, vařit z poctivých sezónních surovin.

Kuchařka

Šárka

Má kariéra začala prací ve skvělém projektu který spojoval fine dining restauraci, 4* hotel v přírodě a jako bonus spoustu výjimečných kolegů a přátel. 

Po dvou letech a spoustě nastřádaných zkušeností byl pro mě naprosto nezbytný další posun v práci i životě. Už delší dobu jsem si v hlavě prohrávala s myšlenkou zahraničí. Mým prvním cílem byla Austrálie ze které nakonec vznikl necelý rok na Mallorce. Pracovala jsem ve veganské restauraci kde jsem se vlastně stala vegankou. Celý život jsem tíhla k vegetariánsví, lásce a respektu ke zvířatům. 

Po Mallorce jsem vyrazila na své nejúžasnější dobrodružství na Hawaii. Žila jsem v deštném pralese na farmě. Tam jsem pomáhala naprosto úžasné paní s péčí a sběrem ovoce, zeleniny klíčku, květů a listů ke každodenní obživě.

Po Hawaii moje cesta vedla přes dalších pár exotických zemí, malou přestávku v ČR až k Tenerife kde jsem se po půl roce vaření v restauraci u moře rozhodla zavítat zase na nějaký ten čas do ČR, zvědavá jestli zde najdu nějaký zajímavý projekt a našla 😍

Amila - kuchař Etnosvět
Sous chef

Amila

Vyrostl jsem na srílanském pobřeží, díky čemuž jsem měl vždy kontakt s cizinci. Možná právě díky tomu, že jsem měl možnost potkávat se a mluvit s turisty, jsem začal studovat na Institutu cestovního ruchu a hotelového managementu (SLITHM). Již při studiu jsem začal pracovat, nejdříve na Srí Lance a později v Dubaii. Ze začátku mě bavila práce číšníka, ale nezůstal jsem u ní.

Po ukončení studia na SLITHM jsem pracoval jako manager restaurace na Srí Lance. Shodou zajímavých okolností jsem se před pár lety přestěhoval do Prahy a začal pracoval ve srílanské restauraci. Moje aktuální cesta se na pár let zastavila právě v Etnosvětě, kde jsem dostal šanci pracovat se skvělými lidmi a kuchaři.

Moje osobní motto je “Pracuj, dej tomu 100 % a dosáhneš svých snů”.

Petr Kalivoda - chef Etnosvět
Kuchař

Petr Kalivoda

Již od mala jsem rád vařil a vymýšlel vlastní recepty, vaření pro mě byl vždy dobrý relax a uvolnění. Ovšem když přišlo na rozhodování kam na střední školu vyhrál obor – Strojník požární techniky (Hasič)! I přes to mě má vášeň k vaření a zvědavost dovedla zpátky do kuchyně. V Etnosvětě mě nejvíce baví super tým lidí a také vaření bez masa.

Moc rád cestuji, nejlépe po horách a také mě baví lezení. 

 

Lucie - manažerka směny Etnosvět
Manažerka směny

Lucie Filipiecová

Obor Gastronomie mě vždy zajímal, vystudovala jsem střední školu hotelovou a dva roky VOŠ Cestovního ruchu, zblázněná do cestování jsem však studium přerušila a pár let strávila ve Skotsku sbíráním zkušeností. Nakonec, úplně neplánovaně, jsem se přestěhovala do Prahy a našla si práci, která mě baví a jako bonus k tomu jsem si zde našla přátelé. 🙂

 

Petra - marketing Etnosvět
Marketing

Petra Prokůpková

Kamarádi by mě asi popsali jako člověka, který nesnese stereotyp a jehož život je tak trošku jízda na horské dráze. Mám lehkou závislost na adrenalinových sportech. Stihla jsem se poprat s vlnama na kitu v Portugalsku i si zajezdit freeridy na lyžích v Americe. Což zní jako kdybych se jenom bavila 🙂 A to zase ne! Studovala jsem dvakrát v Dánsku, kde jsem se definitivně zamilovala do brandingu a ten potom vystudovala v Rakouském Innsbrucku. Neustále se snažím spojit svou touhu po volnosti s kreativní prací markeťáka. A za tuhle možnost děkuji Etnosvět týmu, protože část pracovního týdne sedím doma v Krkonoších 🙂 Takže v zimě mě někdy večer můžete potkat s čelovkou na skialpech, nebo v létě na kole.

Martina - manažerka směny Etnosvět
Manažerka směny

Martina Kminiaková

V gastronomii se pohybuji již 15 let, už od chvíle kdy jsem začala studovat hotelovou školu mi bylo jasné že to bude těžká dřina. Dlouhé hodiny na nohou a stresové situace mi vždy vynahradí pochvala od zákazníka a veselé zážitky s mými kolegy. Nikdy jsem neměla ráda ty přehnaně seriózní restaurace s personálem v kravatách a kamennou tvaří. My takový nejsme, v naše týmu jsme každý jiný a tím se skvěle doplňujeme.

Sam - Etnosvět tým
Kuchař

Sam

Ahoj, jsem Sam ze Srí Lanky (ano další kuchař ze Srí Lanky! 🙂

Měl jsem docela tvrdou školu vaření, jakožto nejstarší v rodině, jsem musel vařit pro své sourozence, když byla moje máma pryč. Měl jsem tedy nejlepší a nejupřímnější soudce, děti, a přesně v té době jsem objevil svůj cit pro vnímání chutí. Po studiu Ekonomie, umění a IT jsem začínal jako grafický designér. O pár měsíců později jsem nastoupil na pozici Content creator, Channel Manager & IT Manager pro luxusní resort na Srí Lance. Jako profesionální fotograf jsem vždy pracoval s kuchaři a nikdy jsem si nemyslel, že se jím jednou také stanu! Když jsem cestoval a pracoval po Asii, hodně jsem se naučil o asijské kuchyni. Byla to jedna velká životní zkušenost! Když jsem se před několika lety vrátil do Evropy, zamiloval jsem se do Prahy, kde jsem dostal příležitost spolupracovat s týmem Etnosvět. Mým osobním heslem je „Dělej, co miluješ a miluj, co děláš!“

Helena - marketing a PR Etnosvět
Marketing a PR

Helena Slavíková

Můj dosavadní život je takový malý velký svět, který nezná hranic. Vystudovala jsem mezinárodní politiku a diplomacii, ale už při škole jsem objevila zálibu v marketingu. Po několika letech v české firmě i v korporátu jsem se přidala k partě kamarádů z Etnosvěta, kde mám na starosti právě marketing. Mám ráda svoji kreativní práci a mám radost, když vidím výsledek v podobě plné restaurace spokojených hostů. Je to zásluhou celého týmu, a to mě baví.

Jsem velký požitkář, milovník dobrého jídla, pití, cestování a sportů všeho druhu. Ačkoliv jsem hrdá rodilá Pražačka, v srdci mám hory a oceán.

Baris - tým Etnosvět
Kuchař

Barış Karaca

Ahoj všichni. Jmenuji se Barış a jsem z Turecka. Po absolvování univerzity kulinářských umění jsem začal pracovat v restauraci Etnosvět v kuchyni jako kuchař. Vybral jsem si vaření, protože rád hledám nové chutě a pracuji na nových nápadech. Kromě vaření,věřím, že každý profesionál by měl mít nějaké koníčky, které by měly doplňovat jeho pracovní život a zároveň mu umožnit si užít volný čas. Já jsem si vybral pěstování vlastní zeleniny a práci na mikrobylinkách, které teď dodávám do naší restaurace 🙂 Je to krásný pocit pracovat na zahradě a mít z ní vlastní úrodu. Země je v tomhle úžasná, dáte ji péči a ona vám vrátí zpět jídlo i dobrý pocit.

 

Erik - číšník Etnosvět
Číšník

Erik Luccas

Proč právě práce na pozici číšníka ve vegetariánské restauraci? Protože po více jak 10 letech zkušeností s prací v gastronomii to byla nová výzva, měl jsem chuť zkusit jiné prostředí. A v Etnosvětě jsem narazil na super tým lidí, přátelskou atmosféru a férové jednaní. Mezi moje záliby patří cestovaní a studium novodobých dějin, a právě díky vstřícnému přístupu mých kolegů, mohu svoje koníčky nadále bez omezení provozovat.

Míša - Spolupráce Etnosvět
SPOLUpráce

Michaela Dvořáková

Aloha! 🙂 Žádná nuda, žádná šeď, ale spíš pestrost, nové chutě, zajímavé zkušenosti a skvělé zážitky – to je zatím můj hlavní point z Etnosvěta 🙂 Chci abyste si od nás odnášeli příjemný zážitek nejen z jídla, ale také z celkové atmosféry. Zároveň mi záleží na pohodě všech lidí z týmu Etnosvěta, protože oni jsou ti, kdo Etnosvět tvoří! A tak je tu každý den jiný a náročně krásný :)) #zivotjesweet #tastewithoutborders

Kateřina - event coordinator Etnosvět
Event koordinátorka

Kačka Tůmová

V Etnosvětě jsem dostala nejen skvělou práci, kde nemusím mít špatný pocit ze servírování masa, ale také mě obohatila spousta nových zkušeností. Získala jsem i skvělou partu kolegů, které mohu považovat za své přátele a tudíž i místo, které je téměř mým druhým domovem. Děkuji 🙂