Šéfkuchař

Ondřej Panoš

Hned po vyučení v oboru kuchař jsem začal objevovat krásy i úskalí tohoto řemesla v několika restauracích a hotelích v mém rodném Táboře. Za krátko se mi toto prostředí vrylo pod kůži natolik, že jsem se rozhodl studovat hotelový management. Nějakou dobu jsem na této pozici i pracoval. Když však přišla nabídka z AA rosette restaurace v UK, neváhal jsem a kravatu pověsil do skříně. Pod vedením zkušeného šéfkuchaře jsem se naučil opravdu mnoho a po čase se stal jeho zástupcem.

Protože doma je doma, vrátil jsem se zpět do Prahy, a přidal se k týmu Etnosvěta. Zde mohu uplatnit mé zkušenosti a dělat to co mám rád, vařit z poctivých sezónních surovin.

Noam Darom

Má cesta je trochu jiná. Původně jsem se chtěl věnovat výtvarnému umění. Vystudoval jsem 6 let na VŠUP magistra umění, vaření byl pro mě spíš způsob, jak živit rodinu. Až po vysoké škole jsem se rozhodl pro gastronomii a zapsal jsem se do školy. Během studia jsem navštívil několik špičkových kuchyní. Dodnes, když mám volno, tak si zkouším zařídit nějakou stáž. Kreativita, inspirace a inovace jsou pro mne nezbytné. Při vaření a jezení používáme všechny smysly a z toho se snažím vycházet tak, aby každé jídlo udělalo Vám i mne radost.

Lucie Krejčová

V podniku Etnosvět jsem od samého začátku a protože jídlo je nedílná součást každé kultury, je pro mne pořád velmi zajímavé pracovat v prostředí, kde se potkávají pro věc nadšení lidé z různých častí světa. Je to skvěla příležitost, jak si rozšířit obzory nejen profesní, ale i lidské.

Manažerka restaurace

Daria Ponomareva

Vaření a výborné jídlo je pro mě životní vášeň. Svou profesní kariéru jsem však zahájila zcela mimo gastronimické služby. Po studiu na Vysoké škole ekonomické v Praze jsem začala pracovat v oboru mezinárodní námořní přepravy. Zastávala jsem postupně pozice Shipping Operations Manager, Shipbroker a Crew Manager. Stále více mě však lákalo splnit si celoživotní sen – otevřít vlastní restauraci. A tak když jsem dostala nabídku vést celý tým v restauraci Etnosvět, neváhala jsem! Mou vizí je skvělé fungující, příjemný personál a perfektní nabídka jídel, díky čemuž bude návštěva v Etnosvětě opravdovým gastronomickým zážitkem.

Eliška Hašpicová

Pocházím z malého města na severu Moravy, Nového Jičína. Studovala jsem střední školu cestovního ruchu se zaměřením na hotelnictví a managment. V 18ti letech jsem se přestěhovala do Prahy a začala pracovat jako servírka. Pracovala jsem například v restauraci Duplex, Ultramarin nebo Hard Rock Café. Během působení v Sardské restauraci Ichnusa bodega bistro jsem se začala více věnovat vínům (sommelierský kurz ASPI) a organizaci cateringu. V práci je pro mě nejdůležitější, aby host odcházel se skvělým zážitkem a nejlépe, aby se i vracel. Ve volném čase ráda zmizím z Prahy ven na statek, kde pěstuji všechno možné a následně z plodů svého snažení v kuchyni kouzlím různé pochoutky. Rok v Etnosvětě pro mne byl veliká škola. Zjistila jsem také, že ještě pořád existují lidé, kteří svou práci dělají opravdu srdcem a dokáží do ní přidat něco ze sebe. Díky tomu je koncept Etnosvět tak jedinečný a já můžu s klidným svědomím říct, že se těším do práce.

Veronika Hašpicová

Jakožto vystudovaná zlatnice jsem velice pečlivá, trpělivá a pracovitá. Začínala jsem jako brigádnice v malé restauraci, kde jsem se postupně vypracovala. Zakládám si na pořádku a organizovanosti. Ve volném čase ráda zahradničím, vařím a peču – což mě přivedlo až do Etnosvěta.

Chtěla bych dodat, že práce v Etnosvětě mě naplňuje jak profesně, tak lidsky. Jsem ráda, že mohu pracovat s tolika profesionály a tolika rozmanitými lidmi, jako právě v Etnosvětě.

Sales a event manažerka

Michaela Dvořáková

Aloha! 🙂 Žádná nuda, žádná šeď, ale spíš pestrost, nové chutě, zajímavé zkušenosti a skvělé zážitky – to je zatím můj hlavní point z Etnosvěta 🙂 Chci abyste si od nás odnášeli příjemný zážitek nejen z jídla, ale také z celkové atmosféry. Zároveň mi záleží na pohodě všech lidí z týmu Etnosvěta, protože oni jsou ti, kdo Etnosvět tvoří! A tak je tu každý den jiný a náročně krásný :)) #zivotjesweet #tastewithoutborders

Dana Nemcová

Etnosvět mám ráda hlavně kvůli lidem, kteří zde pracují. Aneb jak řekl jistý pan Karl Ludwig Börne: „Kdo dovede pracovat v reálném světě, ale žít ve světě ideálů, ten dosáhne nejvyšší mety.”

Katka Tůmová

V Etnosvětě jsem dostala nejen skvělou práci, kde nemusím mít špatný pocit ze servírování masa, ale také mě obohatila spousta nových zkušeností. Získala jsem i skvělou partu kolegů, které mohu považovat za své přátele a tudíž i místo, které je téměř mým druhým domovem. Děkuji 🙂

Lucie Filipiecová

Po několika letech ve Skotsku jsem se vrátila zpět do České republiky a bylo to skvělé rozhodnutí. V Praze jsem získala práci v Etnosvětě, která dokazuje, že k dokonalému gastronomickému zážitku NENÍ maso vůbec potřeba! 😉

Jakub Teplý

Jakub Teplý

Ciao! Od svých 17 se motám kolem všeho, co má něco společného s jídlem a pitím. Po škole jsem se vydal do světa a skončil jsem v Severním Irsku, ve městě Belfast, které mi přirostlo natolik k srdci, že na něj vzpomínám dodnes.

Začínal jsem tam s mytím nádobí v restauraci Villa Italia, postupem času jsem vystudoval Metropolitan college a zlepšil se tak v angličtině. Díky tomu jsem postupoval na vyšší pozice, přes baristu, číšníka, dessert chefa a pizza chefa, až na pozici nejvyšší F&B.

Zkušenosti ze zahraničí mi daly mnoho a díky lidem, které jsem za tu dobu poznal, a kteří mi ukázali, kam daleko může gastronomie sahat a jak krásná je to práce.

Moje motto: At the table no one gets old.