Březnový recept – Květák s chilli a rozmarýnem

Publikováno 20. března, rubrika Blog, autor

Minulý měsíc se náš sous chef Honza uvedl s receptem na Thajské curry s uzeným tofu. Březnový recept je vhodnou přílohou právě ke curry, ale nám chutná i jen tak, jako samostatné jídlo. Pokud se pustíte do přípravy jak curry tak květáku, doporučujeme pozvat k přípravě ještě jedny ruce, ať vám to rychleji utíká 😉 Těšíme se na fotky #etnosvet #tastewithoutborders #etnosvetlife #curryakvetak

Ingredience na 4 porce:

  • 1 a půl hlavičky květáku
  • 60 g kokosového oleje
  • 5 stroužků česneku
  • 5 lžic rajčatového protlaku bez cukru
  • půl lžičky chilli 


  • 2 lžíce rozmarýnu
  • 300 ml kokosového mléka
  • sůl
  • pepř
  • lžička tandoori masala koření 

Příprava: Květák rozdělíme na růžičky a umyjeme. Na pánvi rozpálíme kokosový olej a přidáme utřený česnek, poté restujeme cca půl minuty. Do pánve vložíme růžičky květáku, přidáme rozmarýn s chilli a na středním plameni opékáme alespoň 25 minut. Do směsi vmícháme rajčatový protlak a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme tandoori koření a kokosové mléko, osolíme, opepříme a necháme vařit cca 10 minut. Na závěr zdobíme čerstvě nasekaným koriandrem. Podáváme jako přílohu k thajskému curry s uzeným tofu

A teď už jen, dobrou chuť!