Březnový recept – Květák s chilli a rozmarýnem

Publikováno 20. března, rubrika Blog, autor

Minulý měsíc se náš sous chef Honza uvedl s receptem na Thajské curry s uzeným tofu. Březnový recept je vhodnou přílohou právě ke curry, ale nám chutná i jen tak, jako samostatné jídlo. Pokud se pustíte do přípravy jak curry tak květáku, doporučujeme pozvat k přípravě ještě jedny ruce, ať vám to rychleji utíká 😉 Těšíme se na fotky #etnosvet #tastewithoutborders #etnosvetlife #curryakvetak

Ingredience na 4 porce:

  • 1 a půl hlavičky květáku
  • 60 g kokosového oleje
  • 5 stroužků česneku
  • 5 lžic rajčatového protlaku bez cukru
  • půl lžičky chilli 


  • 2 lžíce rozmarýnu
  • 300 ml kokosového mléka
  • sůl
  • pepř
  • lžička tandoori masala koření 

Příprava: Květák rozdělíme na růžičky a umyjeme. Na pánvi rozpálíme kokosový olej a přidáme utřený česnek, poté restujeme cca půl minuty. Do pánve vložíme růžičky květáku, přidáme rozmarýn s chilli a na středním plameni opékáme alespoň 25 minut. Do směsi vmícháme rajčatový protlak a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme tandoori koření a kokosové mléko, osolíme, opepříme a necháme vařit cca 10 minut. Na závěr zdobíme čerstvě nasekaným koriandrem. Podáváme jako přílohu k thajskému curry s uzeným tofu

A teď už jen, dobrou chuť!



 

Restaurace je trvale uzavřena. Tým Etnosvěta se částečně přesunul do naší spřátelené restaurace Spojka Karlín.

Těšíme se na Vás! www.spojka-karlin.cz

Eventové prostory Etnosvět Events jsou nadále v provozu! Celou restauraci je možné pronajmout pro soukromé účely.

www.spojujeme.cz

 

The restaurant is permanently closed. The Etnosvět team has partially moved to our friendly restaurant Spojka Karlín.

We look forward to you! www.spojka-karlin.cz

Variable venues Etnosvět Events are still opened! Also the entire restaurant can be rented for private purposes.

www.spojujeme.cz