Recept na červen – Watalappan

Publikováno 6. června, rubrika Blog, autor

Až se venku na chvilku ochladí můžete vyzkoušet tento sladký dezert, který připravil do našeho kalendáře Amila. 

Těšíme se na fotky #etnosvet #tastewithoutborders #etnosvetlife

Ingredience na 6 porcí :

  • 4 vejce
  • 200 ml kokosového mléka
  • 200 g Kithul Trickle jaggery
  • nebo 200 g karamelizovaného cukru
  • skořice
  • muškátový oříšek
  • drcený hřebíček
  • 50 g rozinek
  • 50 g kešu ořechů

Příprava:

Naškrábané jaggery (případně karamelizovaný cukr) promícháme s kokosovým mlékem, přidáme vejce a zamícháme. Do směsi přisypeme koření, nadrcené kešu ořechy a rozinky. Do připravené mísy nebo dvou menších misek vytřených máslem nalijeme připravenou směs a přikryjeme alobalem. Vaříme na páře 40 až 50 minut stejně jako například ovocné knedlíky. pak necháme vychladnout a můžeme dozdobit například lesním ovocem.

Servírujeme s ovocnou salsou nebo jogurtem.

Dobrou chuť!

 

Restaurace je trvale uzavřena. Tým Etnosvěta se částečně přesunul do naší spřátelené restaurace Spojka Karlín.

Těšíme se na Vás! www.spojka-karlin.cz

Eventové prostory Etnosvět Events jsou nadále v provozu! Celou restauraci je možné pronajmout pro soukromé účely.

www.spojujeme.cz

 

The restaurant is permanently closed. The Etnosvět team has partially moved to our friendly restaurant Spojka Karlín.

We look forward to you! www.spojka-karlin.cz

Variable venues Etnosvět Events are still opened! Also the entire restaurant can be rented for private purposes.

www.spojujeme.cz