Recept na červen – Watalappan

Publikováno 6. června, rubrika Blog, autor

Až se venku na chvilku ochladí můžete vyzkoušet tento sladký dezert, který připravil do našeho kalendáře Amila. 

Těšíme se na fotky #etnosvet #tastewithoutborders #etnosvetlife

Ingredience na 6 porcí :

  • 4 vejce
  • 200 ml kokosového mléka
  • 200 g Kithul Trickle jaggery
  • nebo 200 g karamelizovaného cukru
  • skořice
  • muškátový oříšek
  • drcený hřebíček
  • 50 g rozinek
  • 50 g kešu ořechů

Příprava:

Naškrábané jaggery (případně karamelizovaný cukr) promícháme s kokosovým mlékem, přidáme vejce a zamícháme. Do směsi přisypeme koření, nadrcené kešu ořechy a rozinky. Do připravené mísy nebo dvou menších misek vytřených máslem nalijeme připravenou směs a přikryjeme alobalem. Vaříme na páře 40 až 50 minut stejně jako například ovocné knedlíky. pak necháme vychladnout a můžeme dozdobit například lesním ovocem.

Servírujeme s ovocnou salsou nebo jogurtem.

Dobrou chuť!